ТеплоТехно

ТеплоТехно - фото
вулиця Короля Данила, 21, офіс 3
ДеньГодини роботиПерерва
Пн,Вт,Ср,Чт,Пт09:00 - 18:0013:00 - 14:00
Сб,НдВихідний

Інформація

Для того щоб в люту зиму відчувати себе в своєму будинку комфортно і затишно, потрібно заздалегідь продумати систему опалення. Безумовно, купити котел труднощів не складе, проте, як зрозуміти, який з них потрібен саме вам?

Перша і головна характеристика — вид палива. Залежно від нього опалювальне обладнання і ділиться на газове, електричне, твердопаливне, рідкопаливне і комбіноване, конденсаційне. Якщо визначити рейтинг котлів опалення по дешевизні палива, то на вершині списку будуть саме газові моделі. Слідом за ними підуть твердопаливні — ті, що використовують дрова і вугілля. На третьому місці опиняться рідкопаливні, що працюють на солярці і відпрацьованому маслі. І найдорожчий метод обігріву — використовувати електричний аналог. Ціна, втім, не єдина їхня відмінність. Ось основні переваги кожної конструкції:

Газовий котел. Відмінний варіант для приміщень з центральною системою газопостачання. Обігріваючи приміщення, такий котел додатково може і нагрівати воду. Абсолютна безпека, безшумність, простота в експлуатації, максимальна економічність і автономність — роблять ці водогрійні котли універсальними.

Твердопаливний котел. Не залежачи ні від електрики, ні від газопроводу, він вимагає чималих зусиль в обслуговуванні. Приміром, в першу чергу, для такого котла потрібно заготовити паливо — вугілля, дрова, торф'яні брикети. До того ж і процес безпосереднього опалення не можна пустити на самоплив: з періодичністю не менше ніж кілька годин доведеться підкидати дрова. Відрізняються такі котли матеріалом теплообмінника. Так, чавунні моделі більш довговічні, але не захищені від постійних перепадів температур, в результаті яких можуть потріскатися. Сталеві — не такі тендітні, але корозії піддаються швидше.

Електричний котел. Такий агрегат — не кращий варіант для обігріву великих приміщень, так як це задоволення не з дешевих. Втім, в якості додаткового водогрійного джерела, даний котел підійде доречніше. А його скромні габарити дозволять знайти місце в будь-якій квартирі.

Жидкотопливний котел. Потужності даного котла вистачить, щоб обігріти велике приміщення, однак для функціонування цього пристрою потрібен димар і окреме приміщення.

Комбіновані котли. Варіант для тих, хто ніяк не може визначитися з паливом. Ця модель працює як на рідких видах палива, так і на твердих — чи то солярка, чи звичайні дрова.

Конденсаційний котел. Котел отримує тепло з пари, утвореного при згорянні палива. Витрата палива при цьому процесі мінімізується, зате ефективність обігріву, навпаки, збільшується.
 
Продажем різних видів котлів займається наш магазин. Ознайомившись асортиментом опалювального обладнання, ви зможете швидко і легко визначитися, яке з них потрібно саме вам і придбати його.
 

Відгуки