ПП "Лайтар Петро Михайлович"

Лайтар Петро Михайлович - фото
с. Загвіздя вул. Січових Стрільців, 9
ДеньГодини роботиПерерва
Пн,Вт,Ср,Чт,Пт08:00 - 17:0012:00 - 13:00
Сб,НдВихідний

Інформація


Ковалеві з Івано-Франківська, Петрові Лайтару, поталанило. Крім того, що юнак мав неабиякий хист, він одразу після закінчення ПТУ №21 потрапив працювати на підприємство заслуженого художника-коваля, Першого голови спілки майстрів ковальського мистецтва України, Сергія Полуботька. Робота під керівництвом знаних майстрів відразу захопила юнака, перед ним були зразки найкращих робіт, отож за три роки праці Петро набув значного досвіду, аби відкрити власну майстерню.

Підприємство Петра Лайтара існує вже понад 10 років, а його продукція завоювала високий авторитет на ринку. І це зрозуміло — адже ціни на вироби досить помірні, а от якість — відмінна, тут далися взнаки роки праці у відомого наставника.

Декілька бригад ковалів (близько 10-12) виготовляють речі, що користуються найвищим попитом — меблі, декоративне оздоблення, перила, дашки, а надто — сходи будь-якого рівня складності і конфігурації. Для того, аби задовільнити смаки найвибагливіших клієнтів, Петро постійно співпрацює з професійними дизайнерами, які допомагають в розробці ескізів. А вироби всі куються виключно вручну, майстри не застосовують готові штамповані елементи.

Останнім часом на підприємстві широко виготовляють продукцію з нержавіючої сталі, а також займаються обробкою дерева — отож клієнт отримує вже готові меблі та предмети інтер’єру.

Серед замовників Петра Лайтара — відомі заклади Івано-Франківщини. Майстри повністю оформлюють ландшафти за власними ескізами, як це, наприклад, зробили для ресторану «Кухня Прикарпаття»

"Найбільше мені подобається власне процес кування... З металом працювати напрочуд приємно — він піддатливий, його легко "приборкати", отож можна втілити в життя будь-які, найсміливіші ідеї."

Відгуки