Екскурсія "Казкова Тернопільщина: печера "Кришталева" та Джуринський водоспад

Екскурсія "Казкова Тернопільщина: печера "Кришталева" та Джуринський водоспад - фото
Дата події: 1 липня 2017
Дата події: 6 серпня 2017
Дата події: 2 вересня 2017
Для того, щоб підписатися на події, будь ласка, авторизуйтесь через соціальні мережі

Програма туру: виїзд з Івано-Франківська (07:30) - Кривче (печера "Кришталева") - Червоногород - Нирків (Джуринський водоспад) - Івано-Франківськ.

   Печера "Кришталева" розташована в Тернопільській області. Довжина – 23 км. Середня ширина ходів – 2,0 м, середня висота — 2,7 м. Відома з 1721 року. Вона практично суха і є легкою для проходження. Тут спостерігається впродовж року стала температура (+10,6°С). Особливістю печери є те, що в ній підвищена іонізація повітря і води, абсолютна відсутність патогенних організмів, а недавно виявлено мінеральний болотний мул і воду. Усе це робить «Кришталеву» найперспективнішим об'єктом для лікувальних та рекреаційних цілей. Екскурсійний маршрут печери має електричне освітлення і досить зручний. Для його проходження не потрібно спеціального спорядження та одягу. Але деякі позамаршрутні ділянки печери закриті для туристів з метою запобігання порушенню мікроклімату печери та негативному впливові на ріст і збереження кристалів.

   Червоногород - одне з найдавніших поселень Тернопільщини, назва якого походить від червоного кольору камінної гори, яким оточене поселення. На вершині пагорба, наче з казки постає замок 17ст., перебудований у 1806 родиною шляхтичів Понінських на перфектний палац з двома баштами в еклектичному стилі, на місці напівзруйнованого замку, який витримав багато облог особливо після турецької навали. Нині збереглися тільки дві вежі, які були збудовані архітектором Макловським.

   Джуринський водоспад. Неподалік села Нирків на р.Джурин, котра впадає у Дністер, знаходиться Найбільший рівнинний водоспад України висота його - 16 м. Відомо, що водоспад з прилеглою територією був частиною парку Понінських. Поблизу нього стояла висока статуя святого з хрестом.

 

Вартість 300 грн.

У вартість входить: проїзд автобусом по маршруту, супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування.

Додатково оплачуються: вхідні квитки, харчування.

Вартість вхідних квитків:

  • Печера "Кришталева" (діти - 15 грн., дорослі - 20 грн.)
Перегляди 423

Відгуків немає.
Ви можете бути першим:

Додати відгук