Екскурсія "Родзинки Закарпаття: Замок Шенборна, Замок Паланок, термальні купальні + дегустація вин"

Екскурсія "Родзинки Закарпаття: Замок Шенборна, Замок Паланок, термальні купальні + дегустація вин" - фото
Дата події: 30 вересня 2017
Для того, щоб підписатися на події, будь ласка, авторизуйтесь через соціальні мережі

Програма туру: виїзд з Івано-Франківська (06:00) – Замок Шенборна (екскурсія) – Замок Паланок (екскурсія) – Берегово (купання в термальному басейні, дегустація вин, екскурсія) - повернення в Івано-Франківськ. 

   Древній замок Паланок видно, з якого б ви боку не наближалися до Мукачева. Овіяний легендами і бойовою славою, він увінчує своїми могутніми фортечними спорудами одиноку гостроверху сопку на довколишній рівнині. Мукачівський замок - визначний воєнно-архітектурний пам'ятник середньовіччя - був збудований для охорони і
контролю торгових і воєнних шляхів, що схрещувалися тут. Один із цих шляхів проходив через Верецький перевал і в сиву давнину називався Великими руськими воротами. Біля м.Мукачева він виходив у Середньо-дунайську низовину, з'єднуючи її з Східною Европою. Це був один з тих історичних шляхів, яким переселялися народи. Тут проходили, витісняючи один одного, гунни, обри, готи і багато інших народів і племен.

   Елегантний мисливський замок-палац графів Шенборнів знаходиться в урочищі Берегвар на околиці Чинадієво в селі Карпати, що в 10км від Мукачево. Австрійський архієпископ Л.Ф.Шенборн у 1728р. отримав в подарунок від імператора Карла VI землю а районі Мукачево. Нові власники обрали мальовниче урочище Берегвар для проведення полювань та побудували дерев’яний мисливський замок. У 1890 р. Е.Ф.Шенборн збудував на його місті чудовий кам’яний замок-палац. Романтичний вид французьких замків епохи Людовіка XIV надає будівлі еклектична архітектура з домінуванням елементів неоготики та ренесансу. За основу проекту взятий астрономічний рік: 365 вікон відповідають кількості днів у році, 52 кімнати – кількості тижнів, а 12 входів – кількості місяців. Будівлю прикрашають численні башти, флюгери, яскрава черепиця, кольорові вітражі, геральдична ліпнина. А на часовій башті можна бачити родинний герб Шенборнов зі львом і короною.


 Чим корисний берегівський басейн?

Термальні купелі міста є широко розповсюдженими природними кремнистими термальними водами і за окремими характеристиками можуть бути віднесені до так званих кремнистих терм – азотно-вуглекислих, азотно-метанових та вуглекислих на основі хлоридно-натрієвого складу різної мінералізації і т.д. Термальні води цього регіону утворились внаслідок оточуючих гір вулканічного походження. Зі збільшенням температури води збільшується і мінералізація – внаслідок цього росте концентрація натрія, кремнєвої кислоти, фтора, сульфата-іона, хлор-іона, і других корисних елементів. Лікування термальною водою рекомендовано при різних захворюваннях і не тільки вищезгаданих: ревматичні пороки серця дорослих і дітей, 1 стадія активності процесу недостачі кровообігу, 1 початкова і 2 стадії гіпертонічної хвороби, варикозне розширення вен, тромбофлебіт, захворювання опорно-рухового апарату, поліартрити нетуберкульозного характеру, захворювання хребта, остеохондроз, травматичні порушення кісток, м'язів, суглобів, захворювання центральної і периферичної нервової системи. Цікаво, що басейн зводили в 60-х роках минулого століття як частину бази для радянських спортсменів, але пізніше геологи виявили, що вода має цілющі властивості, і тепер басейн можуть відвідувати й звичайні громадяни.

А також  дегустація найкращих марочних вин Закарпаття у стародавніх винних підвалах та дегустація вин приватних господарів Берегівського району. 

Вартість 420 грн.

У вартість входить: проїзд автобусом по маршруту, супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування, страхування на час подорожі.

Додатково оплачуються: вхідні квитки на екскурсійні обєкти, харчування, купання в термальному басейні, дегустація вин.

Вартість вхідних квитків:

  • територія замку Шенборна (загальний – 15 грн., учні – 10 грн.,
  •  
  • замок Паланок (загальний і студентський – 20 грн., учні – 10 грн.,
  •  
  • термальний басейн в Берегово (загальний – 150 грн./2 год., діти ростом до 1,5 м. – 70 грн.
  •  
  • дегустація вин - 80 грн./особа (екскурсія без споживання вина 40 грн./особа).

 

Перегляди 191

Відгуків немає.
Ви можете бути першим:

Додати відгук